november 13, 2019

Voor een natuurlijke snack, de kleine keuken.

Als het om snacks gaat proberen wij onze kinderen zo verantwoord mogelijke snachs te geven, denk bijvoorbeeld aan een appel of een banaan. Maar ben eens eerlijk, soms is een snoepje toch echt heel lekker. Vroeger was ik nooit echt bewust bezig met suikers maar sinds de geboorte van onze Xam probeer ik er wel op te letten. Zelf ben ik een ontzettende snoepkont en nu ik zelf ook aan het afvallen ben merk ik pas hoe verslaafd ik eigenlijk wel niet ben / was aan suikers. Xam zijn huid was erg gevoelig als baby zijde en we kwamen toen de kleine keuken tegen. Fijne producten die 100% natuurlijk zijn. Je hebt er shampoo van maar ook badolie en natuurlijke sheabutter zalf. Echt een aanrader!
Toen Xam eenmaal aan hapjes begon ben ik opzoek gegaan naar verantwoorde tussendoortjes, toevallig kwam ik weer uit bij de kleine keuken.

De kleine keuken

In 2012 begon de kleine keuken met verse biologische maaltijden voor kleine kinderen. De oprichtster van de kleine keuken vond dat de smakeloze potjes die toen in de supermarkt stonden niet voldeden om kinderen een gezonde eetgewoonte te laten ontwikkelen. Ze vinden dat een kind moet kunnen proeven, ruiken en voelen wat hij eet. En elk hapje moet vol zitten met waardevolle voedingsstoffen. Ze gingen daarom aan de slag om broodbeleg, koekjes en lekkers voor tussendoor te ontwikkelen. Minde zoet, zodat kinderen niet vanaf begins af aan wennen aan mierzoete smaken. Met ingredienten die waardevol zijn, zoals volkoren granen, groente en fruit. Ze blijven zich ontwikkelen en regelmatig liggen er weer nieuwe producten in het schap bij de supermarkt. De producten zijn niet alleen voor baby’s maar ook voor de wat oudere kinderen. Onze Zoë van 5 eet de producten namelijk ook erg graag! Ik heb wat producten opgestuurd gekregen en wil jullie deze producten heel graag even voorstellen. De producten die ik je ga laten zien zijn bij ons thuis favoriet en worden regelmatig gekocht.

De biologische chocoloco’s

De Biologische chocoloco’s zien er uit als een feestje. Het voordeel van deze koekjes zijn dat er geen aroma’s of geraffineerde suikers als toevoeging. Wat er wel in zit zijn waardevolle 100% volkoren melen, ongeraffineerde suikers en natuurlijke vetten. Wat ook fijn is daan deze koekjes is dat deze koekjes een bron van magnesium en zink zijn. De koekjes zitten per twee verpakt en kan dus handig zijn voor mee te nemen op een dagje uit!

    De chocoloco’s
    Favoriet bij Xam

De biologische superheldjes

De biologische superheldjes zijn gevuld met appel, erg lekker volgens onze kinderen. Deze koekjes zijn net als de biologische chocoloco’s gezond. Geen geraffineerde suikers of aroma’s maar natuurlijke vetten en 100% volkoleren melen. De koekjes zitten per stuk verpakt en in een verpakking zitten zes superheldjes.

De biologische superheldjes
Zoë neemt ze graag mee naar school bij de boterham.

De biologische teckels

De biologische teckers zien er gezellig uit, als je de verpakking opent komen de teckels op je af met een heerlijke paprika geur. Deze teckels kunnen gegeven worden als tussendoorje maar ook bijvoorbeeld als chips. De teckels bevatten geen aroma’s en geen mononatriumglutamaat (smaakversterkers). Wat er wel in zit wat ik zelf echt een pluspunt vind is vitamine B1 en B6 en het is rijk aan vitamine E. Dit product is echt favoriet bij ons thuis!

De biologische teckels
Ze zien er zo gezellig uit!

De biologische surfers

De biologische surfers is een lekkere knabbel voor in de avond. De chips heeft veel minder zout toegevoegd gekregen dan een normale chips. Ook hebben de surfers een leuk figuur waardoor kinderen het aantrekkelijk vinden. De surfers zijn een bron van Fosfor, Magnesium, Koper, Vitamine B1 en vitamine B6. De surfers zijn ook rijk aan vitamine E waardoor een chipje als tussendoortje best verantwoord is.

De biologische surfers
Favoriet van Loïs

Kende je de kleine keuken nog niet? Ik wil je aanraden om dan toch eens een kijkje te nemen in de supermarkt of op de website van de kleine keuken.

Liefs,

    Jony

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.