november 6, 2019

Review Little Tikes 3-in-1 Sportzone

Wij hebben de super leuke tittle tiks 3-in-1 Sportszone mogen ontvangen van Mamaplaats. Ik was heel benieuwd naar de reactie van onze kinderen, sporten doen ze graag en het leek mij een geweldige combinatie met de winter. Lekker binnen spelen terwijl het buiten heel koud is of hard regent.

Wat is het ?

  De little tikes 3-in1 sportzone is een speelgoedcentrum met een bowlingbaan, basketbal net en een voetbalgoal. Daarbij krijg je ook drie verschillende kleuren ballen die ook dienen voor ieder appart zijn sport. De ene bal is wat harder dan de ander en alleen dat ervaren voor de kleintje was al een groot plezier. Het bord waar het geluid en de lichtjes uit komen geeft opdrachtjes aan het kind en houdt de scores bij van goals die het kind maakt. Zo leren de kinderen speel en der wijs cijvers, vormen en kleuren. Overigens maakt het ook meer dan 75 verschillende geluiden, voor alle ouders het valt reuze mee het is zelfs gezellig in huis! Het in elkaar zetten is zo gepiept, het nadeel bij ons was dat de kinderen er gelijk mee wilde spelen maar er nog batterijen in moesten. Leerpuntje voor onze kinderen hihi.

Onze ervaring.

  Toen de pakketbezorger voor de deur stond was alleen Loïs beneden, Zoë was op school en Xam lag heerlijk te slapen. Het speelgoed is geschikt voor kinderen van 0 tot 24 maanden maar onze kinderen zijn 2, 3 en 5.5 en zij vinden het geweldig, maargoed om even terug te komen bij het begin. Loïs zag de grootte doos en was ontzettend verrast. Samen hebben we de doos uitgepakt en hebben we de Little tikes 3-in-1 Sportszone in elkaar gezet, Loïs kon niet wachten om er mee te spelen en was zelfs een beetje teleurgesteld dat ik er nog even batterijen in moest stoppen.

  Eenmaal toen het speelgoedcentrum werkte heeft Loïs twee uur met de sportszone gespeeld. Loïs hoorde dat Xam wakker was en rende samen met mij naar boven, ze vertelde heel blij dat we nieuw speelgoed hadden en liepen samen naar beneden. Toen Xam de sportszone zag stond hij te springen, de eerste indruk zat dus goed. Ook Xam heeft er die dag uren mee gespeeld. Ik merkte dat Xam veel staand met de bal bezig was en Loïs juist veel zittend of op haar buik lag om te bowlen. Het leuke aan deze Little tikes 3-in-1 Sportszone is dat ieder kind zijn of haar eigen speelmanier kan gebruiken en zijn of haar eigen fantasie.
  Loïs was druk bezig met de opdrachtjes die het bord aangaf en samen telde ze haar goals. Xam werd vooral heel erg enthousiast van de geluiden die de Sports Zone gaf en dat in combinatie met het spel is het natuurlijk een prachtige bezigheid. Nu staat het speelcentrum bij ons in de woonkamer en wordt elke dag gebruikt, ook door Zoë. Zoë kan alles makkelijk maar vind het fijn om met haar broertje en zusje mee te doen en samen hebben ze enorm veel plezier!

   De conclusie

    De Little Tikes 3-in-1 Sportzone is een super leuk speelgoedcentrum voor het hele gezin. Jong en oud kan er mee spelen en ook als ouders kan je samen met je kindje makkelijk inspelen op de opdrachten. De geluiden maken kinderen enthousiast en ik vind de geluiden zelf ook gezellig. Het is een makkelijk opklapbaar apparaat wat ook heel fijn is, het kan makkelijk in de kast maar het kan ook even opgeklapt worden om mee naar opa en oma te nemen, super leuk dus! Kinderen leren niet alleen tellen, cijvers en vormen maar ook de grove motoriek wordt zo wat getraind. Het gooien met de bal of de bal achterna zitten als je kindje hem te hard heeft weggegooid is hartstikke goed voor de onwikkeling en niet te vergeten ook voor de beweging! Ik zou dit product aan iedereen aanraden met een jong gezin, mischien zelfs een leuke tip voor de komende feestdagen!


   De cijvers.

    Design 9
    Educatieve uitdaging 9
    Fantasie 8
    Mogelijkheden 8
    Speelplezier 10
    Kindvriendelijkheid 10

    Wil je ons review filmpje zien op Youtube, klik dan hier!

    Liefs Jony

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.