oktober 30, 2019

Twee kindjes vlak na elkaar geboren.

Twee kindjes dicht na elkaar geboren, bij ons was dit zeker aan de hand. Toen Loïs vijf maanden oud was had ik een positieve zwangerschapstest. Even schrikken maar zo ontzettend welkom. Zeker met de gedachten dat wij voor Loïs veel moeite gedaan hebben.

Hoe alles begon.

  Op 22 december 2016 deed ik een zwangerschapstest, waarom ik dat deed weet ik eigenlijk niet meer precies. Het gaf een licht streepje, toch maar de gyneacoloog gebeld en na twee weken mocht ik langskomen. Ik was 6 weken zwanger, super blij waren we met de komst van onze lieve Xam maar ook even bang omdat mijn lijf nog helemaal niet hersteld was. De zwangerschap van Loïs was al geen lolletje dus ik was bang voor nog veel meer complicaties. Gelukkig kon de gyneacoloog mijn onrust wegnemen en vertelde dat mijn lijf het vast zwaarder zou krijgen maar dat het nog niet vaststaat dat ik weer nare complicatie krijg.

   Deze foto stuurde we naar vrienden.


   Hoe ging het toen Xam geboren werd?

  Toen onze Xam geboren werd op 18 augustus 2017 was Loïs 1 jaar. Ze kon nog niet lopen en was eigenlijk nog een echte baby. De eerste maanden vond ik pittig, aangezien ik eigenlijk gewoon twee baby’s had. Iedereen zei tegen mij dat ik zware tropenjaren zou krijgen zelfs de huisarts maar ik vond dat zo negatief. Natuurlijk was het pittig maar om het nu zo aan te modderen als heftig vond ik wat overdreven. Loïs kon lopen vanaf haar 15 maanden en sinds toen was alles ook een stukje makkelijker. Naar bed brengen kon gewoon tegelijk want ze kon zelf de trap op terwijl ik kleine Xam vast had, samen naar de speeltuin kon zonder dat ik het hele fort ( tweelingwagen) uit de schuur moest halen.

Eerste ontmoeting Loïs en Xam.

Hoe gaat het nu?

  Inmiddels is Loïs 3 jaar en Xam 2 jaar, het zijn elkaars beste vrienden en spelen vaak samen ( naast elkaar ). Ze begrijpen elkaar steeds beter en kunnen elkaar ontzettend goed helpen maar natuurlijk blijven het broer en zus en kunnen ze elkaar ook lekker in de weg zitten. Ik vind het pittige van twee kindjes dicht op elkaar nu ook helemaal niet meer zo zwaar. Juist gezellig, ze zijn echt gehecht aan elkaar en zijn samen op ontdekking. Ze gaan samen naar de peuterspeelzaal en zitten ook bij elkaar in het klasje, dit gaat ook goed gelukkig. Tja ik ben zo’n luie moeder die niet honderd keer op en neer gaat rijden. Daarnaast werk ik nog en wil ik opa’s en oma’s deze taak ook niet opleggen.

   Liefde voor elkaar.

   Had ik het anders gedaan als ik de tijd terug kon draaien?

  Of ik het opnieuw had gedaan zo kort op elkaar? Eerlijk gezegd geen flauw idee, ik vind het leeftijdsverschil van Zoë en Loïs ook heel leuk, zij schelen precies 2,5 jaar en zijn echt klein en groot. Zoë helpt Loïs met moeilijke knutselwerkjes of met klimmen in het bos maar kunnen zichzelf ook heel erg vijandig opstellen want Zoë is ouder en dus beter ( vindt ze zelf ). Soms lopen dingen gewoon anders dan gepland, en weet je. Het zal zo wel horen denk ik. Het leven is zo onvoorspelbaar!

  Liefs,
  Jony

Comments

1 thought on “Twee kindjes vlak na elkaar geboren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.