oktober 5, 2019

Mijn afvalproces

Nadat ik drie wonders heb mogen krijgen en mijn lijf kei hard gewerkt heeft om een veilig huis te bieden aan deze lieve schatten is mijn lijf toe aan vernieuwing. Dan denk je misschien aan operatie’s maar dat is in mijn geval niet zo. Nee ik wil namelijk 15 kilo afvallen.

Ik loop al maanden mezelf in de weg, ik ben niet tevreden met mezelf. Stoor mezelf aan mijn lijf, aan mijn buik en de extra kilo’s die aangekomen zijn tijdens de zwangerschap of misschien stiekem zelfs erna. Natuurlijk zou ik alles kunnen wijten aan de zwangerschappen maar dat is absoluut niet zo. Tenminste niet helemaal, ik heb namelijk enorm genoten van het eten.
Voor ik zwanger werd van Zoë woog ik net 56 kilo, was een fannatiek paardrijdster en trainde elke dag 1 a 2 uur. Toen vond ik mezelf ook niet perfect maar als ik nu daarop terug kijk had ik echt een bord voor mijn kop. Jeetje ik zou willen dat ik ooit zo nog zou kunnen worden. Mijn probleem zit hem dus echt in het eten, niet persee het snoepen maar het drinken en het onregelmatig eten.

Drinken

Mijn drinkgedrag is namelijk bijzonder slecht, je zal nu misschien denken mens doe er dan wat aan maar dat stukje komt zo. Door de vervelende periode met Xam ben ik ontzettend verslaafs geraakt aan energiedrank. Ja ik weet dat het slecht is maar toch drink ik het. De zoete smaak vind ik heerlijk en daarbij krijg ik ook nog eens een boost. Zonder energiedrank krijg ik hoofdpijn en wordt ik chagereinig. Buiten dat drink ik ook gewoon graag frisdrank en bijzonder weinig thee of water.

Eten
Mijn eetgedrag is ook niet alles, ik vergeet heel vaak te eten. Door de drukke ochtendspits met drie kinderen vergeet ik het gewoon en ontbijten is zo belangrijk voor je vertering. Ook het avondeten schiet er vaak bij in. Ik help de kinderen met hun eten en het mijne word koud, ik gooi het dan vaak weg en grijp sávond een snack.

15 kilo afvallen

Mijn doel is om 15 kilo af te vallen, dit ga ik niet alleen doen natuurlijk.
Samen met mijn personaltrainer ga ik twee keer in de week sporten bij the factory sport en fun Daarnaast volg ik een dieet die mijn personaltrainer heeft gemaakt voor de komende vijf weken.
IK schrijf bewust dit blog als voet achter de deur, sporten is namelijk niet mijn hobby en ik vind het heel erg moeilijk om te stoppen met mijn verslaving en minder te genieten van het eten. Toch zou ik heel graag met oud en nieuw minimaal 8 kilo kwijt zijn, en ik denk dat dit best haalbaar is.

Helpen jullie mij mee?
Ik zal elke maand een update geven van mijn gewicht, volg je mijn afvalproces?

Liefs,
Jony

Comments

2 thoughts on “Mijn afvalproces

  1. Probeer het niet te zien als minder genieten van eten. Ik ben nu bijna 10 kilo kwijt en geniet van alles wat ik eet. Met mijn gewichtsconsulente probeer ik de weg te vinden die bij mij past met wat ik lekker vind. Als je het gaat zien als ‘straf’ of ‘niet mogen’ houd je het op de langere termijn niet vol. Vet knap dat je dit deelt en het gaat je zeker lukken! Succes.???

    1. Lief berichtje, Ik zie het voor nu nog wel even als ernstig in maar weet van mezelf dat als ik eenmaal bezig ben ik ook in de moed komt!
      Komt helemaal goed, jij bent ook lekker bezig had ik al gezien!

      Liefssx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.